Meniu special pentru copii peste 2 ani

1. MICUL DEJUNpastă de avocado
Aici pe site și în casele noastre îl distribuim în multe dintre rețetele pt copii. Grăsimile sănătoase din avocado, alături de luteină (antioxidant ce protejează pielea, vederea), acid folic, fier, îl promovează ca ingredient permanent într-o dietă sănătoase. În plus copiii îl adoră.

Pasta de astăzi este plină de gust și cremoasă, cu un gust primăvăratic. Serviți pasta pe felii de pâine prăjită sau biscuiți cu semințe pentru a completa micul dejun cu carbohidrați complecși, ce dau energie.

2. PRIMA GUSTAREdesert cu iaurt grecesc
Iaurtul este o sursă de proteine animale care, spre deosebire de lapte, nu îngreunează digestia. Dimpotrivă, ajută în prevenirea și tratarea constipației și diareei. Un iaurt preparat în casă este de preferat celui din comerț. Avem 2 rețete pe site pe care le puteți încerca.

Gustarea este una dulce, cu miere și nuci pentru un plus de proteine vegetale și fibre.

3. PRÂNZ: chiftele de cartof dulce și supă cremă de fenicul și mazăre
Cartoful dulce este o altă legumă ușor de digerat și iubită de copii. Grăsimea sub forma uleiului de cocos asigură o mai mare absorbție a beta-carotenului din leguma portocalie, responsabil cu creșterea rezistenței organismului la infecțiile căilor respiratorii.

Pe timpul iernii este bine ca cei mici să consume multe rădăcinoase. Feniculul, o rădăcinoasă aromată, combate bacteriile și ciupercile. În rețeta de astăzi ne folosim de fenicul în întregime: bulb, tulpină, frunze, semințe pentru o digestie bună.

Pentru copiii care au refuzat mazărea până acum, oferiți-le această combinație: mazăre-praz-fenicul.

4. A DOUA GUSTARE: biscuiți cu quinoa
Quinoa este proteină vegetală completă, bogată în calciu și fier. Oferiți copiilor în a doua parte a zilei cereale fără gluten sub formă de biscuiți.

5. CINĂ: gnocchi cu spanac 
Aud tot mai mulţi copii cărora le place spanacul. Față de anii copilăriei noastre, rețetele cu spanac au devenit tot mai apetisante, mai diverse. Combinația spanac-ricotta este una reușită, unde mai pui că acest tip de brânză, făcut din zer de lapte, este mai ușor de digerat de organism și se poate substitui cu autohtona urdă.

Fiind masa de seară, aș sări pentru untul aromat și aș încerca gnocchi cu un sos de roșii simplu sau pur sau doar aș presăra puțin ulei de măsline și un praf de mirodenii peste biluțele verzi.

Iată și rezumatul și lista rețetelor pe care le puteți tipări. Așa veți fi complet pregătiți pentru meniul de mâine.

Mic dejunpastă de avocado
Prima gustaredesert cu iaurt grecesc
Prânz chiftele de cartof dulce și supă cremă de fenicul și mazăre
A doua gustarebiscuiți cu quinoa
Cinăgnocchi cu spanac 

Iată și Lista de ingrediente, numai bună de printat și luat la piață:

– 3/4 cană  făină albă + 150 g  făină
– ½ Lg  făină integrală
–  70g quinoa

– 1 Lg smântână
– 1 Lg telemea rasă (sau brânză dulce)
– 1 ou fiert mai moale
– 1,5 căni brânză ricotta
– 1 cană parmezan proaspăt ras
– 5 ouă
– smântână din lapte de vacă sau de cocos
– 1 cană de 
iaurt grecesc

– 1 avocado moale
– 1 ceapă verde
– 1 cartof dulce (de dimensiuni mai mari)
– 1 ceapă de mărime medie
– 2  feniculi
–  1 kg spanac proaspăt
– 100 g praz
– 200 g mazăre
– 300 ml de supă de bază

–  1 lg praf de copt+ 1/2 lg bicarbonat de sodiu
–  50 ml de ulei
– 2-3 Lg ulei de cocos sau alt ulei vegetal
–  1 portocală (sucul și coaja rasă)
– 3 Lg zahăr brun sau îndulcitor natural
– 1 buchețel tarhon sau pătrunjel
– 1 lg semințe anason sau fenicul
– 2 lg miere
– 20 g nuci
– scorțișoară (opțional)
– verdeață (mărar, pătrunjel)
– sare, piper

Sursă foto: http://flic.kr/p/73dnvb